Kadını ve erkeğiyle Kobanê halkının, 134 günlük destansı bir direnişle IŞİD çetelerinin hezimete uğratıldığı 1 Kasım Kobanê Günü’nü 7. yılında da kutluyor ve selamlıyoruz!

Kadını ve erkeğiyle Kobanê halkının, 134 günlük destansı bir direnişle IŞİD çetelerinin hezimete uğratıldığı 1 Kasım Kobanê Günü’nü 7. yılında da kutluyor ve selamlıyoruz!

2014 yılında Kobanê’de sadece IŞİD barbarlığına karşı zafer elde edilmedi. Aynı zamanda; sömürgeciliğe karşı özgürlüğün, karanlığa karşı aydınlığın, kimliksiz bırakılmaya karşı direnmenin, “Kobanê düştü düşecek” diye beklenti içindekileri demoralize etmenin de zaferidir!

Bu zaferin elde edilmesinde büyük payı olan Kürdistan ve enternasyonal devrim şehitlerimizi minnetle anarak önlerinde saygıyla eğiliyoruz! Bu onurlu direnişte yakınlarını yitiren ailelerimize başsağlığı diliyoruz!

7’den 70’e, Kürt kadını ve erkeği; yaşamları pahasına tarihi bir direnişle Kobané’yi IŞİD teröristlerinin elinden aldıkları için dünya halklarının, Nobel Barış Ödülü sahiplerinin, akademisyenlerin, aydınların, yazarların ve demokratik kitle örgütlerinin haklı desteğini ve dayanışmasını elde ettiler. Bu destek sahiplerinin, 2014 yılında IŞİD’e karşı kazanılan tarihi zaferi “1 Kasım Dünya Kobanê Günü” ilan ederek taçlandırmaları anlamlıdır. Kürdistan halkı bu anlamlı dayanışmayı asla unutmayacaktır!

Ancak Kürt halkının anlık sevinçli günleri bile adeta kendisine çok görülmekte! Bir yandan mecliste kabul edilen savaş teskeresiyle, diğer yandan can pahasına kazanılan statüye Anayasa’da yer vermeme niyetiyle 2011 öncesine dönüşün hazırlığı içinde olan sömürgeci güçlerin Kobanê üzerinde yeni işgal planları hız kazanıyorken; dünya halklarının direnişin ve barışın sembolü olarak görüp destek verdiği Rojava’da Kürt ulusal güçlerinin ulusal birliği hala kalıcılaştıramaması asla kabul edilemez!

KKP olarak; bir kez daha 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nü kutlarken, başta PYNK ve ENKS olmak üzere tüm ulusal güçleri özgürlük talepleri uğruna ortak çalışmaya hız vermeye çağırıyoruz!

01.11.2021

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir