Dewletû hikûmeta Tirkiyê êrîşî welatê me dike. Li Şingalê, li Çiyayê Qereçoxê, li Qempa Penaberên Mexmûrê û li Rojavayê Kurdistanê dewleta Tirkî bi firokeyên şer wan deverên welatê me bombebaran dike. Em partî û rêxistinên siyasî ku navên wana li jêr hatiyê nivîsandin vê êrîşê bi tûndî şermezar dikin. Divan êrişan de yênku jiyana xwe ji dest dane, bila Rehma Xwedê liwana be û em ji malbatan wana re jî sersaxiyê dixwazin.Birîndar jî inşeleh zû bi serxwewerin û rehet bibin…

Xuyayê ku desthilatdariya dewleta Tirk qîma xwe tenê bidestdanîna ser mafên gelê me li Kurdistana Bakurnayîne. Lê liderveyîtixubên xwe dest diavêje Kerkûk û Efrîne jî û dixwazerê liber çareseriyeke federal li Rojavayê Kurdistanê, weke ya ku li Başûrê Kurdistanê heye bigire. Ji bona vê yekê hicetan di afirîne.

Em doh jî û îro jî li himberî siyaseta tundîyê û şer derketine. Ev tundî û şerten ê pirsgirêkên ku hene aloztir dike, girantir dike û tu çareserîyan dernaxîne pêşberî me. Me bivê yeke berê jî bahwerkiribû û em nûha jî bahwer dikin. Em divê mijarê de banga xwe dubare dikin;
DesthilatdariyaTirkiyê ya siyasî divê destkeftiyên gelê me ku liderveyî sinorên wana hene nas bike, biwana re dinavaaşitîyê de bijî, pirsgirêkên ku hene birêya dîyalogan û li ser bingehe kî aşitîyane bi xwaze çareser bike. Banga me ji dewletaTirkiyê re ev e.

Di Rojhilata Navîn de îro lider dora50 mîlyon Kurd dijîn. Daxwaza Kurdan ji bona statuyeke siyasi hûn nikarin tenê bi şer û gêfan çareser bikin. Ev tucaran nabe çareserîyeke mayînde. Em bahwer dikin kuev meseleincexli ser bingeheke siyasî, dîyalog û muzakereyan were çareser kirin. Li ser vî bingehî divê hemû alî û sazîyên navnetewî ji bona mesela Kurdan bi kevin nava lê gerineke çareseriyê.
Em hemû alîyan dawetî aramî û xebatê dikin.

15 12 2018
AZADÎ, PDK-T, PDK, HDP, DBP, PÎA, KKP.

BASINA VE KAMUOYUNA

Biz aşağıda imzası bulunan parti ve siyasi oluşumlar;
Türkiye devleti ve hükümetinin izlediği politikalar doğrultusunda Türk savaş uçaklarının Şengal, Karaçok dağları ve Mahmur mülteci kampına yönelik saldırılarını ve Rojava Kürdistan’ına yönelik tehditlerini kınıyoruz.
Bu saldırılarda, yaşamını yitiren insanlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı ve tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Kuzey Kürdistan’da halkımızın kazanımlarını gasp etmekle yetinmeyen Türkiye siyasal iktidarı, sınır ötesinde de Kerkük’ten-Efrin’e uzanan geniş sahada saldırgan bir politika izlediğini ibretle izlemekteyiz. Türkiye’nin esas derdi Rojava Kürdistan’ında Güney Kürdistan benzeri bir federal yapının oluşmasını engellemektir. Bizler dün olduğu gibi bugün de şiddet ve savaşçı politikaların, mevcut sorunları ağırlaştırmaktan başka bir sonuç üretmediğine inandık, inanıyoruz. Ve şu çağrımızı yeniliyoruz:

Türkiye siyasal iktidarını; ülkemizde ve sınır ötesinde halkımızın kazanımlarını tanıyarak barışık yaşamaya, var olan sorunları diyalog yoluyla barışçıl siyaset zemininde çözmeye çağırıyoruz!
Ortadoğu’da 50 milyonluk Kürt milletinin siyasal statü talebinin tehdit ve savaş politikalarıyla çözüme kavuşturulamayacağı aşikardır. Bu mesele ancak siyasal zeminde diyalog ve müzakere yoluyla çözümlenebileceğine inanıyoruz. Bu zeminde meselenin çözümü için de tüm tarafları ve uluslar arası camiayı çaba harcamaya davet ediyoruz.

15.12.2018

AZADÎ, PDK-T, PDK, HDP, DBP, PİA, KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir