Bir gazeteci, bir devrimci, bir Ermeni olarak halkının uğradığı soykırımın izinden giderken 19 Ocak 2007’de katledilen Hrant Dink’i sevgi ve saygıyla anıyoruz!

Bir gazeteci, bir devrimci, bir Ermeni olarak halkının uğradığı soykırımın izinden giderken 19 Ocak 2007’de katledilen Hrant Dink’i sevgi ve saygıyla anıyoruz!

Hrant Dink; halkının yaşadığı soykırım yetmezmiş gibi uğradıkları asimilasyonun acıları içinde büyümüş Ermeni halkından biriydi. Ama Hrant, onurla sırtladığı acısıyla asla kin duymaksızın halkların barış içinde bir arada yaşaması temelinde çaba içindeyken katledildi!    

Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de, gazetesinin önünde kurşunlanarak öldürülmesinin üzerinden tam 15 yıl geçti hala davası bitirilmedi, bitirilmiyor. Çünkü; ırkçı-sömürgeci devlet tarafından eline tutuşturulan bayrakla ‘kahraman’ ilan edilen katillerin dışında dosyaya ekli 50 devlet görevlisi var! Cinayetin kendisi devlet tarafından olanaklı hale getirilmesinin açık ispatıdır.

Bu ispat içişleri bakanı Süleyman Soylu tarafından da tescil edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 24 Mayıs 2021’de katıldığı bir TV programında “Erhan Tuncel ile Sedat Peker’i kim ortak yapar? Bu sorunun cevabını bana verir misin? Erhan Tuncel kim? Sedat Peker’e Erhan Tuncel’i kim emanet eder? Bireylerden değil bir sistemden bahsediyorum. Erhan Tuncel yıllardan beri bu ülkenin en önemli meselelerinden birisi olan Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi gözükmüyor mu?”  diyerek ardından bugünkü adıyla Özel Harp Dairesi olan kontrgerilla örgütüyle ilişkilendirmişti. 

 Katillerini ve azmettiricilerini bir kez daha nefretle kınıyoruz!

Dava; mahkeme başkanı ve hâkimlerin durmadan değiştirilmesi, mahkeme başkanı ve hâkimlerin durmadan değiştirilmesi, mahkeme üyelerinin ‘ameliyat oldular’ gerekçesiyle dosyaya vakıf olmayan üye hâkimlerce duruşmaların uzatılarak sürdürülmesiyle ‘bitirilmeyip’ 15 yıldır devam etmekte. Esas, rejim güçleri; devleti bu davadan “nasıl aklarımın” dalaveresi içinde yeni fail üretme veya aklama adına dava bitirilmemekte. Hrant’ın adalet mücadelesinin bu davayla bitmeyeceği de ortada!

Kürdistan Komünist Partisi olarak; tıpkı Paramaz yoldaşlar ile ardılı Hran Dinklerin hedeflediği gibi bu coğrafyada, başta Ermeni halkı olmak üzere Türk, Kürt, Laz, Süryani, Rum, Arap ve Kıptilerle birlikte eşit koşullarda kardeşçe yaşamayı gerçekleştirme adına, bu davanın takipçisi olarak sömürgeci rejimden hesap sorma ve adalet mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir