Kürtlere “fiilen ve giderek resmen siyaset yasak” demekle, “gelin düz ovada siyaset yapın” çağrısını unutup yeniden dağın yolunu göstermekle bu sorunu çözemezsiniz.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında hazırlanan fezlekeye dair dokunulmazlığın kaldırılması yönünde Karma Komisyon’da alınan karar sonrası fezleke Meclis Genel Kurulu’nda görüşüldü. Görüşme sonrası yapılan oylamada Güzel’in dokunulmazlığı kaldırıldı.

Bir kez daha, alınan bu anti demokratik kararla halkımızın halkların demokratik siyaset yapma arzusu AKP, MHP ve CHP eliyle baltalanmış oldu. Türk merkez siyaseti, iktidarıyla muhalefetiyle Kürtleri demokratik meşru zeminlerde siyaset yapmasını engellemek için ellerinden gelen her şeyi yapıyor.

Kürtlere “fiilen ve giderek resmen siyaset yasak” demekle, “gelin düz ovada siyaset yapın” çağrısını unutup yeniden dağın yolunu göstermekle bu sorunu çözemezsiniz. Tıpkı dün HEP, DEP, HADEP… Kürt siyasi partilerini kapatarak, seçilmişlerini ve partilileri cezaevlerine doldurarak çözemediğiniz gibi bugün de adında Kürdistan olan partilere kapatma dahil faaliyetlerinin engellenmesi gibi yöntemlerle çözemeyeceksiniz. Geçmişteki iktidarlar nasıl ki bu sorunun altında kaldıysalar sizi de kalacaksınız!

Barış siyaseti dışında ne yaparsanız yapın, uyguladığınız tüm antidemokratik kararlar halkımızı, Kürt siyasetini daha da güçlendirecektir. Sizler ise ırkçı, faşizan zihniyetinizin altında ezileceksiniz.

Halkımıza, tüm Kürdistani siyasetlere çağrımız; sömürgeci rejimin Kürtlere dönük baskıcı tüm anti demokratik uygulamalarının karşısında yaşama tutunmanın yolu Kürt ulusal birliğinden geçiyor, bu yönde ki somut adımları güçlendirelim.

Halkımızın seçtiği vekillerin dokunulmazlığı kaldırılarak halkımızın iradesi hiçe sayılarak ayaklar altına alınıyor. Meclisin aldığı bu kararı tanımıyoruz, kınıyoruz.

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir