Êzidî halkımızın; Şengal dağlarında hüzün yerine en kısa zamanda sevinçler içinde yaşamalarını temenni ettiğimiz Çarşema Sor Bayramı’nı kutlarız!

Tarih boyunca farklı halkların ve inançların kendilerine göre kabul ettikleri bir bayramı olmuştur. Bunlardan biri de Êzidî halkımızın kutsal Çarşema Sor bayramıdır.

Êzidîlerin yaradılış inancına göre yeryüzünün yaratıldığı gün Çarşamba, yani dördüncü gündür. Evrenin oluşumunun tamamlandığı, yaşamın başladığı ilk gün olarak kabul edilen Çarşema Sor Nisan ayının 13. gününden sonraki ilk Çarşamba günü her yıl dünyanın her yerinde Êzidîler tarafından büyük bir coşku ve sevinç ile kutlanır.

Êzidî halkı yüzyıllardır farklı inançları nedeniyle katliamlara uğramış, göç ettirilmiştir. Êzidî halkı; farklı inançları nedeniyle DAİŞ çetelerinin Kürdistan’a yönelik saldırı ve katliamında özellikle ilk hedef olarak seçilerek yok edilmek istenmiştir. Şengal’i 73. Ferman’a rağmen terk etmeyen Êzidîlerin kutsal günü olan Çarşema Sor’u 2014 yılından bu yana Şengal dağlarında hüzünle karşıladıklarını biliyoruz.

Partimiz; başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere DAİŞ çetelerinin elinde esir olan Êzidî halkının özgürleşmesi, Şengal’in yeniden inşası ve göç yollarına düşen binlerce Êzidînin huzur içinde topraklarına dönmesi yönünde Kürdistan güçlerimizin birlikte yoğun çaba içinde olacağına inanır.

Êzidî halkımızın; Şengal dağlarında hüzün yerine en kısa zamanda sevinçler içinde yaşamalarını temenni ettiğimiz Çarşema Sor Bayramı’nı kutlarız!

13.04.2021

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir