Sakarya’nın Hendek ilçesinde geçtiğimiz günlerde yolu kesilip “Kürt müsünüz” diye soran faşist şahısa “evet” cevabını verdiği için Kadir Sakçı ve oğlu Murat Sakçı silahlı saldırıya uğradı. Kadir Sakçı yaşamını yitirirken, oğlu Burhan Sakçı ise ağır yaralandı. Aynı aileden daha öncede Sabri Sakçı’nın 2006 yılında sokak ortasında dört kişi tarafından saldırıya uğradığını ve öldürüldüğünü bu haberle kamuoyu yeniden öğrenmiş oldu.

Bu haberler ne ilk ne de bu son olacak! Çünkü Türk Devleti içeride Kürtlerin hiçbir varlığını kabul etmiyor, iradesini tanımıyor, Kürtleri temsil eden siyasi, idari kurumlara saldırıyor, siyasetçileri zindanlara atıyor; dışarıda ise Güney Kürdistan Referandumu’nda izlediği politikayla ve Rojava’nın kazanımlarına yönelik tahammülsüzlüğüyle Türk toplumunu Kürt karşıtlığı zemininde örgütleyerek, şovenizm zehriyle her gün sistematik olarak zehirliyor.

Türkiye’de yaşayan Kürtlerin başına ne gelirse; Kürde ait her şeyi düşmanlaştıran, hedefine koyan inkarcı-imhacı devlet geleneği sorumlu görülmelidir!

Halkımızı düşmanlaştıran, Kürdistan’ın varlığını yok sayan inkarcı politikalardan vazgeçin!

Kuru kardeşlik edebiyatıyla halkımızın kolektif haklarını hasır altı etme kurnazlığına kalkışmayın!

Her gün kendi sömürgeci medyanızda Kürtlere yönelik kullandığınız dilin; halkımıza Sakarya gibi faşist saldırıları yaşattığını bilin ve bu yanlışta ısrarcı olmayın!

23.12.2018

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir