Enfal Soykırımının 34’ncü yılında Kürdistan halklarının, halkımızın yüreğini dağlayan bütün sorumluları bir kez daha lanetliyoruz!

Enfal Soykırımının 34’ncü yılında Kürdistan halklarının, halkımızın yüreğini dağlayan bütün sorumluları bir kez daha lanetliyoruz!

Enfal soykırımı; ırkçı Saddam liderliğindeki sömürgeci BAAS rejimince 14 Nisan 1986’da başlatılan ve 1989 yıllarına kadar süren bir yok etme harekâtıdır.

Soykırım sürecinde katledilen 183 bin insanımızın anıları önünde saygıyla eğiliyor, yitirdikleri yakınlarından dolayı da ailelerimizin acılarını paylaşarak onlara sabırlar diliyoruz.

Enfal Soykırımı süresince sessiz kalan, başta Batı olmak üzere tüm dünya devletlerini de ayrıca kınıyoruz.

Enfal soykırımında olduğu gibi Kürtlere ve Kürdistan’a dönük katliam siyasetinde bir değişiklik yok. Emperyalist güçlerin gerek Ortadoğu’ya dönük planları gerekse de sömürgeci bölgesel güçlerin kendi çıkarları doğrultusunda ülkemizde sürdürdükleri savaş ve yeni işgal harekâtları bunun en somut örneğidir. 

Soykırım ve işgallere karşı devletsizliğimizi aşacak hamleler konusunda Kürdistani siyasi parti ve yapılarının önünde duran en acil mesele ulusal ittifaktır. Kürdistani kimlik ve duruşumuz temelinde, parçalarda ve parçalar üstü ulusal ittifak çalışmalarını somut talepler çerçevesinde sürdürmeli ve sonuçlandırmalıyız. Halkımıza yaşatılmaya çalışılan yeni Enfal katliamlarını durdurabilmek için halkımızın ve ülkemizin ulusal birliğe ihtiyacı var.

14.04.2020

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir