Türk devletinin aylardır hazırlığını yaptığı Efrin işgali hava hareketiyle başladı. Yarından itibaren de kara saldırısının başlayacağını başbakan açıklamış oldu.

Efrin’de halkımıza/halklarımıza uzatılan zeytin dalı değil, savaş uçaklarının bombardımanıdır! Tanklar eşliğinde gerçekleştirilen bir işgaldir.

Efrin’de Türk devletinin yaptığı “terörle mücadele operasyonu” değil, Rojava’nın işgalidir ve işgale HAYIR diyoruz!

Şunu herkes bilsin ki; işgal ve zor kullanılarak ne 16 Ekim’de Kerkük/Güney Kürdistan meselesi çözüldü ne de bugün Efrin/Batı Kürdistan meselesi çözümlenemez. Askeri olarak güçlü olan değil siyasal olarak haklı olan kazanacaktır.

Operasyonun önünü Rusya, Türkiye ile yaptığı görüşmelerin ardından açtı. Suriye’nin ise başlangıçtaki itirazlarından ses yok çünkü bunu fırsat bilerek Türkiye ile anlaşmak istiyor ki Türkiye’den de bunun ilk işaretleri gelmeye başladı. Efrin harekâtı Türkiye-Suriye ilişkilerini düzeltirse bu şaşırtıcı olmaz. Çünkü İran’ın Kerkük/Güney Kürdistan’da yaptığının benzerini Türkiye Efrin/Batı Kürdistan’da yapmak istiyor. Suriye rejimi de şayet Türkiye kendisini meşru yönetim olarak görürse Türkiye ile işbirliğinden geri durmayacaktır.

Resmen ve şimdilik sınırdan 17 km ile sınırlı işgal başladı. Şimdilik çünkü Türk devletinin işgal hedefinde esas Efrin kent merkezi bulunmaktadır. Yani uluslar arası kamuoyu “dur” demezse 17 km ile sınırlı kalmayıp Efrin kent merkezine yöneleceği açıktır. Eğer kent merkezine ulaşamazsa o zaman Türkiye, sınır boyunca 17 km’lik derinlikte bir tampon bölge kurabilir!

Dünya kamuoyunu işgale “dur” demeye çağırıyoruz!

Kürdistan’ın tüm parçalarındaki halkımızı-halklarımızı bu işgale karşı demokratik tepki vermeye çağırıyoruz!

Kürdistan siyasal partilerini parti, parça, program farklarını bir kenara iterek işgal karşısında ortaklaşmaya çağırıyoruz. 20.01.2018

 

ÖZGÜRLÜK VE SOSYALİZM PARTİSİ

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir