Kürdistan Komünist Partisi, kadını cinsler arası eşitlik uğruna kavgaya; kadınıyla-erkeğiyle, yaşlısıyla-genciyle Kürt halkının ulusal ve sınıfsal kurtuluşunun aktif politik öznesi olmaya çağırır.

Ezilen Kürt halkının emekçi kadınlarının 8 Mart’ı kutlu olsun!

8 Mart, Dünya emekçi kadınlar için sevinç ve yas günüdür. Yas günüdür çünkü o gün binlerce yıldan beri kadın üzerinde devam eden erkek egemen sistemin baskı ve zulmünü dile getirip lanetlerler. Sevinç günüdür çünkü o gün renk renk kazanımlarını, örgütlenmelerini ve geleceklerini tartışırlar. 2021 yılı 8 Mart’ında da kadınlar her yerde farklılıklarıyla meydanlarda şiddete, baskı ve sömürüye karşı haykırıyorlar, haykıracaklar!

Yıl 2021 dünyada halen kadına yönelik erkek şiddet ve terörünün devam etmesi insanlık için utanç vericidir. Lanetliyoruz.

Kürdistan ve Türkiye’de kadına yönelik erkek terörü ağırlaşarak devam ediyor. Son bir yılda 303 kadın son bir ayda 28 kadın katledildi. Ve devlet seyrediyor! İşte en büyük terör budur. Bu terörü “durduralım” diyoruz!

Kürdistan emekçi kadınları sadece kendi hakları uğruna değil aynı zamanda halkının özgürlüğü ve ülkesinin bağımsızlığı için de kararlı mücadele ettikleri için daima devletin saldırılarının hedefinde oldular. Kürt kadınına yönelik saldırlar son yıllarda ağırlaşarak sürüyor öyle ki 80 yaşındaki kadınlar evleri basılarak gözaltına alınıp tutuklanıyorlar!

Kürdistan kadınları sömürgeci rejimin baskılarının yanı sıra erkek şiddeti ve kapitalist sömürü düzeninin üçlü kıskacı altındadırlar. Kapitalizmde yedek ve ucuz iş gücü olmanın yanı sıra Pandemi sürecinin en ağır sonuçlarını da kadınlar çekiyor. İşsizlik, hayat pahalılığı esas kadınları vuruyor.

Kürdistan Komünist Partisi, kadını cinsler arası eşitlik uğruna kavgaya; kadınıyla-erkeğiyle, yaşlısıyla-genciyle Kürt halkının ulusal ve sınıfsal kurtuluşunun aktif politik öznesi olmaya çağırır.

Kadın, yaşam, özgürlük!

Kadın, yaşam, sosyalizm!

8 Mart 2021

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir