24 Temmuz 2015’te sonsuzluğa uğurladığımız değerli yoldaşımız Ali Uçar’ı sevgi ve özlemle anıyoruz. Yaşamı boyunca Devrimci Ali olarak taşıdığı isme yakışır duruşta bulunan yoldaşımızın mücadelesi ve anısı önünde saygıyla eğiliyoruz!

24 Temmuz 2015’te sonsuzluğa uğurladığımız değerli yoldaşımız Ali Uçar’ı sevgi ve özlemle anıyoruz. Yaşamı boyunca Devrimci Ali olarak taşıdığı isme yakışır bir duruşta bulunan yoldaşımızın mücadelesi ve anısı önünde saygıyla eğiliyoruz!

Gözünü dünyaya açtığı ilk andan itibaren yaşamını yoksul bir ailenin ferdi olarak zorluklar içinde geçiren Devrimci Ali bu dönemde haksızlıklara karşı da uyanışın başlangıcındadır. Emekçi bir köylü olan Devrimci Ali yoldaş devrimci uyanışını kısa zaman içinde örgütlü mücadeleyle buluşturur. Sürdürdüğü kararlı ve ödün vermez duruşuyla da Devrimci Ali olarak tanınmaya başlar ve saygı duyulan bir isim haline gelir!

Kararlı ve sarsılmaz bir devrimci iradeyle THKO  döneminde başlayan devrimci mücadelesini önce TKEP sonra KKP saflarında bir sıra neferi olarak sürdürdü ve Devrimci Ali olarak sosyalist-komünist mücadele saflarından asla kopmadı! Geçirdiği ağır hastalığa rağmen son nefesine kadar da taşıdığı isme uygun bir biçimde aramızdan ayrıldı.

Mücadele sürecinde gördüğü her türlü baskı-işkenceyi göğüsleyerek sosyalizm cephesinde yaşanılan geçici sıkıntılara rağmen asla sosyalizm inancını, mücadele azmi ve kararlılığını yitirmeyen Devrimci Ali yoldaşımızı mücadelemizde hep yaşatacağız!  

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir