Halkımızın, siyasetimizin ve önemlisi Peşmerge ile YPG’nin tam da Şengal ile Dêrîka Hemko’ya yönelik saldırıya karşı ortak direnme zamanıdır. Şimdi, Peşmerge ile YPG’nin ve halkımızın, siyasetimizin PDK ile PKK tartışmasını aşarak Türk saldırısına birlikte direnme günüdür.

Basına ve kamuoyuna!

Türk devletinin, Şengal ve Dêrika Hemko’ya dönük saldırısını kınıyoruz!

Türk savaş uçakları, Kürdistan’ın Şengal ile Dêrika Hemko bölgelerini bombaladı. Saldırıda beş Peşmerge yaşamını yitirirken, 9’u yaralanmıştır. Aynı saldırı da HBŞ ile YPG’den de onlarca can kaybı ve yaralıların olduğu belirtiliyor. Öncelikle yaşamını yitiren Kürdistan savaşçılarından dolayı halkımızın başı sağolsun, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Şimdi, halkımızın, siyasetimizin ve önemlisi Peşmerge ile YPG’nin tam da Şengal ile Dêrîka Hemko’ya yönelik saldırıya karşı ortak direnme zamanı. Şimdi, Peşmerge ile YPG’nin ve halkımızın, siyasetimizin PDK ile PKK tartışmasını aşarak Türk saldırısına birlikte direnme günü. Dileriz bir musibeti bin nasihatten iyi olur ve Türk ordusunun saldırısı Kürt askeri ve sivil güçlerinin sömürgeci sınırları aşan bir ortaklaşmasına vesile olur.

Türkiye halklarına da çağrımız var; bugün kardeşliğin sınandığı gündür. Bu önemli günde, Türk devletinin, halkımızın kazanımlarını hedef alan saldırılarına karşı durarak hayır diyelim! İçerde ve sınır ötesinde saldırganlaşan Türk rejimine “dur” diyelim!

Kürtler hem Güney Kürdistan’da hem de Rojava’da, IŞİD’e karşı savaşta Batı koalisyonun temel müttefiklerinden biridir. Batılı koalisyon bu saldırılara kayıtsız kalamaz, tutum almaya çağırıyoruz. 25.04.2017

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir