Barış Anneleri bugün, saat 13.00’da partimizin Amed İl Örgütü’ne ziyarette bulundular. Barış Anneleri’ni; KKP’li Kadınlar, Kürdistan Komünist Gençlik Meclisi, KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek karşıladı.

Kürdistanî seçim ittifakında açığa çıkan Kürtlerin birliği, Kürdistan parçalarında yaşanan gelişmeler, son süreçte Türk Devleti’nin ‘Pençe Harekatı’ ile Güney Kürdistan topraklarını hukuksuzca bombalaması gibi gündemler üzerine bir dizi görüş alış verişi yapıldı.

Annelerimiz ulusal ittifakın sağlanması için partilerimizin bir araya gelişlerinin artması gerektiğini, ulusal kongre hedefiyle hareket edilmesini ve son dönem Hakurk’a yönelik gerçekleşen saldırılarda Kürt partilerinin ortak tutum almasını bizlere ilettiler.

Annelerimizin talepleri olan; Kürtlerin birliği, acılarında ve sevinçlerinde daha fazla bir araya gelmesi, parçalar ve partiler üstü bir tutumla Kürtlerin tarihsel sorunlarına birlikte çözüm araması partimiz tarafından olumlu ve değerli karşılanmaktadır.

Parti olarak ulusal demokratik cephe politikamız gereği annelerimizle aynı görüşleri paylaşmaktayız, kendilerine partimizi ziyaret ettikleri için teşekkür ediyoruz.

Hemû Serkeftin!

19.06.2019

Kürdistan Komünist Partisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir