Bundan tam olarak 58 yıl önce Mirabel Kardeşler diktatör Trujillo’nun askerleri tarafından tecavüz edilerek bedenleri vahşice uçurumdan atıldı. Ve bu olaya kaza süsü verildi.

Öncelikle Mirabel Kardeşler ve erkek egemen sistemi altında ezilen, şiddet gören, öldürülen kadın yoldaşlarımızı saygıyla anıyor ve kadına yönelik şiddeti kınıyoruz. Yüzyıllardan beri süregelen bu vahşeti yeneceğimizi ve bu mücadelede kadın yoldaşlarımızla beraber mücadelemize her daim devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz.
Kadınlar, yüzyıllardan beri dünyaya getirdiği nesiller tarafından her türlü şiddete, tecavüze ve öldürülmeye kadar giden vahşi bir erkek egemen sistem altında ezilmektedir.
Bu toplumda ve sistemde yaşamak zor olmakla beraber üstüne bir de kadın kimliğimiz eklenince yaşam zorlukları iki kat daha artmaktadır. Çünkü erkek egemen anlayışının varolduğu bu sistem ve toplumda kadın kimliği aşağılanıp hor görülmekle kalmayıp kadınlarımızı dışarıya bile çıkmaktan korkar hale getirdi. Bu baskının üstüne kapitalist üretim ilişkilerinden kaynaklı baskılar da eklenince kadınlarımızın yaşamı katlanılmaz bir hal almaktadır.
2018 yılında erkek şiddeti 336 kadını katletti. Bu rakam utanç duyulması gereken bir rakamdır. Ve inanıyoruz ki her geçen saniye, dakika, saat bir veya binlerce kadın yoldaşımızın aleyhine işlemektedir. Onlardan bir nefes bir hayat çalmaktadır. Bunun yegane sebepleri erkek egemen zihniyeti ve kapitalizmdir.
KKP’li kadınlar olarak diyoruz ki gelin bizim kadın yoldaşlarımızdan çalınan hayatı, nefesi biz onlardan çalalım. Mücadeleci ruhlarımızı birleştirip kadınlarımız için kendimiz için gelecek nesillerimizin güzelliği için birlik ve beraberlik içinde  olup mücadele edelim.
25 Kasım’ın anlam ve önemi için zılgıtlarla sokaklara çıkıp mücadele edelim. Kadına dönük şiddete karşı olan bütün karşı cinslerimizi de “ULUSLARARASI KADINA KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELEDE GÜNÜ”nde kadınlarımızla beraber görmekten kıvanç duyarız… 25/11/2018

KKP’li kadınlar

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir