Türkiye işçi sınıfının 15-16 Haziran 1970 başkaldırı ve direnişini bir kez daha devrimci bir ruhla selamlıyoruz!

Türkiye işçi sınıfının 15-16 Haziran 1970 başkaldırı ve direnişini bir kez daha devrimci bir ruhla selamlıyoruz!

Egemen sermaye iktidarının yüreğine unutulmaz korkular salan bu görkemli direnişte hayatını kaybeden işçileri 51. yılında saygıyla anıyoruz!

15-16 Haziran 1970 ayaklanması; sadece, işçi sınıfının sendikalarını özgürce seçmelerine,  işçilerin temel talepleri olan grevli-toplu sözleşmeli sendika talebi ve grev haklarını kısıtlayan mevcut duruma isyanı değildi. Kapitalist sermaye düzeninin anti-demokratik uygulamalarının yanı sıra, esasında; ezilmelerine, sömürülmelerine, ucuz iş gücü görülüp insan yerine konmamalarına karşı birikmiş toplu öfkenin, isyanın kendisidir!

Bu isyanın varlık gerekçesi olanca ağırlığıyla devam etmekte! Her gün 700 milyon insanın yatağına aç olarak girdiği, aşırı fakir grubun her geçen gün büyüdüğü, yeterli gıda ve temiz suya erişmenin giderek güçleştiği kapitalist çürüme düzeninin sürdürülemezliği karşısında süreç yeni kalkışmalara gebe! Kapitalistlerin bile sömürüye dayalı düzenlerinin geleceğinden umutsuzluğunun açığa çıktığı durumu çöküşe dönüştürmek örgütlü mücadeleyle mümkündür.

KKP olarak; Kürdistan işçi sınıfı başta olmak üzere emek ve özgürlük sevdalısı güçleri; “İş, İş, İş! 6 Saatlik İş! Herkese İş” şiarıyla başlattığımız “İş, Emek, Özgürlük” kampanyamıza sahip çıkmaya, kapitalizme taş atmaya çağırıyoruz!

Yaşasın 15-16 Haziran Direnişi!

Bijî Azadî! Bijî Sosyalîzm

Kahrolsun Kapitalist Düzen!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir