12 Eylül faşist askeri cuntası tarafından 13 Mart 1982 yılında, komünist işçi yoldaşlarımız Seyit KONUK, İbrahim Ethem COŞKUN ve Necati VARDAR’ın asılarak katledilişlerinin 39. yılında sevgi ve özlemle anıyoruz.

12 Eylül faşist askeri cuntası tarafından 13 Mart 1982 yılında, komünist işçi yoldaşlarımız Seyit KONUK, İbrahim Ethem COŞKUN ve Necati VARDAR’ın asılarak katledilişlerinin 39. yılında sevgi ve özlemle anıyoruz.  

İdam edilen üç yiğit komünist yoldaşımız; 1980 yılında tırmanan işçi sınıfının örgütlü mücadelesi döneminde görev aldıkları çeşitli alanlarda burjuva iktidarına kök söktürmüşlerdir. Yoldaşlarımızın İzmir Tariş direnişi içindeki mücadelesi ve üstlendikleri görevler buna örnektir!

Seyit, İbrahim, Necati bu topraklarda idam edilen ilk emekçiler değildi belki. Ama bu topraklarda örgütlü mücadele içinde olup idam edilen ilk komünist işçilerdi.

Yoldaşlarımız mücadele içerisindeki sınıf disiplinini yakalanıp idam edilme süreçleri boyunca da sürdürmede asla tereddüt etmemişlerdir! Kenan Evren’in idam kararını elleri titremeden imzalamasının altında yoldaşlarımızın bu kararlı duruşuna duyduğu kin vardır!

İlk kez, üç komünist işçi, bir komünist parti üyesi (TKEP-KKP üyesi) olarak aynı davadan idam ile yargılandılar.

İlk kez, kendilerini bilinçli 1 Mayıs günü mahkemeye çıkarıp O gün idam kararını açıklayacak olan mahkeme heyetine Seyit Konuk yoldaşları adına duruşmada seslenerek; “Bu gün 1 Mayıs işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günüdür. Bu şerefli günde yargılanmayı reddediyor, sizleri 1 Mayıs şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyoruz” demişti. Mahkeme heyeti şaşırıp önce ayağa kalkar sonra fark edip oturur askerleri üç komüniste saldırtırlar!

İlk kez, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde üç komünist işçi kendilerini yargılayanı yargıladılar.

Kürdistan komünistleri olarak bizler de güncel olanın içinde asıl olanı kaybetmeden devrimci sorumluluk ve duruşlarıyla bizlere ışık saçmaya devam eden 13 Mart Devrim Şehitlerimizi Kürdistan ulusal ve toplumsal mücadelemizde yaşatarak anmaya devam edeceğiz!

KÜRDİSTAN KOMÜNİST PARTİSİ – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir