10 Ekim 2015 günü, yani tam bir yıl önce barışa, özgürlüğe hasret giden 100 canımızı IŞİD’in alçakça saldırısıyla kaybettik.

Halkımıza, halklarımıza yönelik şiddetin tırmandırılmasına, hak ve özgürlüklerin baskı altına alınmasına karşı özgürlük ve barış talebiyle alanlara çıkan on binlerce emekçi IŞİD kanlı saldırısına maruz kaldı.

KESK, DİSK, TMMOB VE TTB’nin “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “Acil barış, acil demokrasi” şiarıyla 10 Ekim 2015 tarihinde organize ettiği Emek, Barış, Demokrasi mitingi için emekçiler ülkenin dört bir yanından aileleriyle geldikleri Ankara da ardı ardına patlatılan iki bomba sonucu 100 canımız katledildi yüzlercesi de yaralandı.

Muhalif kesimlerce yapılan her hareketi, kalkışmayı adım adım izleyen hükümet onbinlerce  emekçinin demokratik meşru yürüyüşünde gerekli güvenlik tedbirlerini almadığı koşullarda IŞİD  alçakça saldırıyı daha rahat gerçekleştirme fırsatını buldu. Can alan ve sokakları terörize eden bu ve benzeri saldırılar devam etmektedir.
ÖSP; gerek 10 Ekim’de gerekse benzer saldırılarda yaşamını yitirenlerin anıları önünde saygıyla eğilir.

Hükümeti, halkın seçilmiş belediye başkanları yerine kayyum atama, esas Kürdistan kentlerinde olmak üzere 12 bin Eğitim Sen emekçisini açığa alma ve sınır ötesi işgallere son vermeye çağırır.   08.10.2016

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir