10 Aralık 1948 yılında Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Beyannemesi’nin yayınlanmasının bugün 70. yıldönümü.

Aradan geçen 70 yıla rağmen yerküremizde yaşanan kitlesel hak ihlalleriyle karşılıyoruz bugünü. Açlık, sefalet, temiz su ve temel gıdalara erişim, savaşlar, çocuk işçiliği, kadın cinayetleri, göçmen karşıtlığı, ırkçılık ve mültecilik gibi meseleler halen insanlığın önünde çözülmeyi bekleyen acil sorunlar olarak duruyor.

Kürdistan’da insan ve hakları denilince durum daha da vahimleşiyor. Onbinlerce siyasi tutsağımız var, yıkılan evlerimiz, ihraç edilen akademisyenlerimiz, kaza süsüyle polis araçları altında can veren insanlarımız, iradesine kayyum atanan belediyelerimiz ve daha da önemlisi kolektif hakları teslim edilmeyen Rojava, Bağımsızlık hakkı gasp edilen Başur, idam sehpalarıyla özgürlüğü engellenmek isteyen Rojhilat var.

Partimiz KKP, 10 Aralık İnsan Hakları Günü vesilesiyle tüm siyasi tutsakların serbest bırakılmasını, Kürt halkının iradesinin ve haklarının tanınmasını talep ediyor.

10.12.2018

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir