Dünya ve bölge halkları, emekçileri savaş yorgunu. Küresel çapta 20 yıldır aralıksız devam eden savaş; kıtamızda özelde de Kürdistan’ın merkezinde yer aldığı bölgemizde sürüyor. Daha uzun yıllar sürecek!

Küremizde kapitalizm ve onun son aşaması emperyalist sistem hüküm sürdüğü sürece kalıcı barış ve özgürlük olmaz. Ülkelere ve dünyaya nihai barışı, işçi sınıfı ve halkların mücadelesi ile gelebilir. Bugün günün politik görevi; başta bölgemiz olmak üzere, dünyamız da barış ve özgürlük mücadelesini yükseltmektir.

Özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren halkımız üzerinde yeni işgaller dahil çok yönlü tehditler sürmektedir. Bağımsızlığa giden Güney Kürdistan, İran ve Türkiye’nin kıskacında askeri, siyasi, ekonomik tehdit altında. Rojava/Efrin, Türk devletinin kuşatma ve işgali altında ve yeni işgal tehdidiyle yüz yüze. Doğu Kürdistan, İran Fars şovenizmi altında varlık mücadelesi veriyor. Kuzey Kürdistan ise OHAL ve KHK ile zaten nefes almakta zorlanıyor.

Türkiye halkları, işçi emekçileri; despot bir iktidar altında temel hak ve özgürlükleri KHK ile yok edilmeyle yüz yüze. Yetmezmiş gibi halkların genç evlatlarını emperyal hedefler uğruna (Rojava’yı yeniden işgal için) savaşa sürme hazırlıkları davul zurna eşliğinde ilan ediliyor.

Bölgede savaş ve işgal maceralarına karşı; içeride despot rejimin temel hak ve özgürlüklerin gaspına karşı, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde sesimizi yükseltelim.

Güney Kürdistan’da halkımızın bağımsızlık hamlesinin ve Rojava’da statü kazanma mücadelesinin başarıya ulaşması için mücadele edelim çünkü halkımızın bağımsızlığı kazanması bölge barışına katkı koyacaktır.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde başta gençlerimiz, kadınlarımız, emekçilerimiz ve herkesi;

Halkımıza, halklara, emeğe, ırkçı-gerici uygulamalarıyla nefes aldırmayan rejime karşı özgürlük – barış – demokrasi için seslerini, mücadelelerini yükseltmeye çağırıyoruz.

1 Eylül dünya barış günü, halklara ve emeğe özgürlük ve barış getirsin.

1 Eylül 2017

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir