16 Eylül 2017’de Almanya’nın Hamburg şehrinde bir toplantı gerçekleştiren ÖSP/KKP’li Komünistler önce Kürdistan, Türkiye ve Dünyadaki tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

Ardından toplantı gündemi belirlendi ve maddelerine geçildi. Toplantıda özellikle Güney Kürdistan’da gerçekleşecek olan Bağımsızlık Referandumu üzerinde duruldu.  Referandumun ardından kurulacak olan Bağımsız Kürdistan Devletinin Rojava, Kuzey ve Doğu Kürdistan’da halkımızın özgürlük mücadelesine büyük katkılar sunacağı dile getirildi. Daha şimdiden var olan Ermenice, Türkmence, Süryanice, Arapça ve Kürtçe anadilde eğitim hakkı, orada yaşayan değişik ulus ve inançların, ulusal azınlıkların kendilerini parlamentoda temsil hakkı, din ve inançların kendilerini diyanet bakanlığında temsil hakkı ve tüm bu hakların anayasal güvence altına alınması Ortadoğu’da bir ilktir. Kürtlerin devletleşmesi ve azınlıklara tanınan bu haklar bölgede Türkiye, İran, Suriye ve Irak merkezi hükümetini ürkütmektedir.

Güney Kürdistan’ın bağımsızlığı, demokrasiden nasibini alamamış, bu ırkçı, şoven, baskıcı devletlerde Kürdistan’ın diğer parçalarında ve Ortadoğu halklarında domino etkisi yaratacaktır.

Bundan dolayı ÖSP’li yoldaşlarımızın Kuzey Kürdistan’da  Güney’in Bağımsızlık Referandumu ile ilgili çalışmalarını büyük bir heyecanla izliyor ve destekliyoruz. ÖSP’nin diğer dört parti, on iki sivil örgüt ve bağımsız şahsiyetlerle Güney Kürdistan’daki Referandumu destekleme çalışmalarını anlamlı buluyor ve bu birliğin Referandum sonrası genişleyerek devamını diliyoruz. Bizler Almanya’da Referandumla ilgili yapılan eylemleri destekliyoruz ve destekleyeceğiz.

ÖSP/KKP’li Komünistler Almanya’da yeniden örgütlenme üzerine tartıştılar ve yeni Almanya yönetimini seçtiler. Seçilen yeni yönetimin partiyi sonbaharda yapılması planlanan Kongreye taşıması kararlaştırıldı.

Yapılan yeni isim tartışmalarında KKP’nin KKP-Bakur ismini alması önerisi oybirliğiyle kabul edildi.

İçinde yaşadığımız Almanya’da demokrasi ve sınıf mücadelesine daha fazla destek verilmesi, göçmen örgütleriyle ilişkiye geçilmesi, önümüzdeki Almanya seçimlerinde solun daha güçlü kılınması ve partimiz ÖSP/KKP’nin daha fazla güçlenmesi için daha çok çalışmamız, daha fazla fedakarlık yapmamız dile getirildi.

Bijî Kurdistan a Azad û Demokratîk

Bijî Sosyalîzm.

Aktaran: Haydar Fırat

18.09.2017

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir