2 Aralık 2016 günü Rojava’nın Amudê kentinde, Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi (ENKS), kadrolarına yönelik siyasi tutuklamaları protesto ederken, Asayiş’in “göstericilere ateş ettiği, bazı göstericilerin yaralandığı”, olayların devamında yine Asayiş tarafından ENKS üyesi kimi partilerin Qamişlo ve Amudê deki ofislerinin “kundakladığı” ve “Kürdistan bayrağının indirildiği” hatta “yakıldığı” iddia edilmişti. Olay Kürdistan parçalarında ve diasporada kınandı.

Tam da ulusal bayrak altında birliğin sağlanması gereken bir evrede, Kürdistan bayrağına müdahale ancak ve ancak halkımızın düşmanlarına yarar.

Tam da ulusal demokratik birliğin sağlanmasının gerektiği bu kritik dönemde, Kürt siyasal aktörlerinin birbirine karşı şiddet kullanmaları asla kabul edilemez.

Olayı gerçekleştirenlerin tutumunu kınıyoruz. Şu an Rojava’da iktidarda bulunan PYD’yi sorumluluğu gereği, bu olayı gerçekleştirenleri bulup yargıya teslim etmeye ve Kürdistanlı siyasi tutukluları serbest bırakmaya çağırıyoruz.

Ve diyoruz ki: Şimdi tam da Kürdün Kürde demokrat davranma, geniş ulusal demokratik ittifakını gerçekleştirme zamanıdır. 05.12.2016

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP)

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir