Van
Kayyum: çok açık ve net olarak, halk iradesine karşı yapılmış bir DARBEDİR, GASPTIR, HIRSIZLIKTIR...

İçişleri Bakanlığı, DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’ı görevden uzaklaştırarak yerine Van valisini Kayyum olarak atadı.

Mevzu Kürt olunca devlet için “suç” uydurmak kolay. Önce kendilerince “suç” uyduruyorlar, sonra güdümlü mahkemelerinden ceza çıkartıyorlar. Ardından tüm polis güçleriyle sabahın dördünde belediye binasına gaz bombaları, plastik mermilerle saldırıyorlar, belediye binasının camlarını kırıyorlar.  

İçeride yüzlerce insan varken içeriye gaz bombası atmak açıkça cinayete teşebbüstür. Emri verenden uygulayana kadar tüm sorumlular yargılanmalı ama maalesef devletin işlediği suçları yargılayacak bir yargı kurumu yoktur.

Öncelikle Van halkının iradesini ayaklar altına alan içişleri bakanlığının Kayyum atamasını ve Kayyum rejimini kınıyoruz. Kadın, çocuk, yaşlı demeden belediye binasına gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırarak yüzlerce kişiyi gözaltına almalarını ise lanetliyoruz. Gözaltılar derhal serbest bırakılmalıdır.

Kayyum: çok açık ve net olarak, halk iradesine karşı yapılmış bir DARBEDİR, GASPTIR, HIRSIZLIKTIR…

Kayyum: Çok açık ve net olarak, siyasi ahlaksızlıktır.

Öyle ki son 10 yıldır Kürtlere yaptığınız şu: Her seçimde Kürtler belediye başkanlarını seçiyor, siz ise Kayyum atıyorsunuz. Siz kimsiniz? Atadığınız kayyum kim? AKP hükümetinin atanmış bakanı yine atanmış olan valiyi seçimle seçilmiş belediye başkanının yerine Kayyum olarak atıyor. Siz iktidar partisisiniz seçimle alamadığınız Kürdün belediyelerine sizin emriniz altındaki bürokratı atıyorsunuz. Şimdi siz söyleyin bu işin neresinde tarafsızlık, neresinde demokrasi, neresinde siyasi etik var?  

Cumhur ittifakına soruyoruz: Hani diyorsunuz ya içeride birliğimizi güçlendirelim kardeşliğimizi büyütelim peki Kürt sizinle neden kardeş olsun? Rojava ve Başur Kürdistan’ında sivillerin üzerine bomba yağdırıyorsunuz, Bakur’da ise Kürt siyasetçi ve gazetecilerini tutukluyorsunuz, belediye başkanlarını görevden alıp yerine kayyum atıyorsunuz. Peki biz Kürtler sizinle neden kardeş olacağız? Her şekilde Kürt anasını görmesin politikasında ısrar ediyorsunuz. Ama bu politika sizi düzlüğe çıkarmayacaktır. Kürde reva gördüğünüz zulüm gün gelecek sizi bulacaktır.

KKP olarak tüm halkımıza sesleniyoruz; gasp edilen bu irade sizin iradenizdir. Darbeye, gaspa karşı demokratik yollardan tepkinizi göstermeye çağırıyoruz.

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

15.02.2025

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir