Tam 100 gündür Külter’den haber alınamıyor!

Külter için sürdürülen ulusal ve uluslararası çabalardan halen sonuç alınamadı.

DBP Şırnak il yöneticisi Külter’in akıbetinden hükümet sorumludur. Hükümet “Ölü ya da sağ ama versinler oğlumu” diyen anne Külter’in feryadına yanıt vermekle yükümlüdür.

Türk rejiminin 1990’larda halkımıza karşı sürdürdüğü savaşta, kırsal alanlar yakılıp yıkılmış, köyler boşaltılmış; gözaltındaki kayıplar ve yargısız infazların sonu gelmemişti. O yıllarda zulmün ve korkunun simgesi “Beyaz Toros”lardı.

Yaşananlar karşısında insanlarımız emniyet-jandarma-savcılıktan oluşan dipsiz kuyu girdabında yakınlarını ararken, daima “aradığınız şahıs bizde yok” cevaplarıyla yüzleştiler hatta kimi zaman işkenceye çekilerek gözdağı verildi.

2016’da yeniden “Beyaz Toros’lar geri gelir” tehdidiyle birlikte, ülkemizin ulusal duyarlılığın en yüksek olduğu kentlerimiz yakılıp yıkılarak, cenazelerimizin kaldırılması dahi engellenmiştir. Bunların tümü 1990’lara dönüşün sinyalleridir.

Askere, operasyonlarda olağanüstü yetkilerin verilmesi; terörle mücadelede hakim kararı olmadan birlik komutanının yazılı emriyle konut, işyeri ve kamuya açık olmayan kapalı alanlara operasyon yapılabilecek” olması; yönetmenlik değişikliği ile MİT’in satın aldığı silah, araç gibi ‘taşınır mallar’ı ‘kayıt altına almama’ yetkisinin verilmesi… Tüm bunlar siyasi cinayetlerin, gözaltında kayıpların habercisiydi adeta ki o haber gecikmedi 27 Mayıs’ta geldi.

Hurşit Külter 2016 yılının ilk gözaltı kaybıdır. Özel hareket polisleri tarafından gözaltına alındıktan bu yana 100 gün geçmesine rağmen halen bulunamadı.

Hurşit’in gözaltına alındığı gün yakınına gönderdiği mesajda gözaltına alınacağını yazdığı, akabinde BÖF adlı hesaptan gözaltına alındığı, zırhlı araca bindirildiği sosyal medyaya düştü. Hatta kimi görgü tanıkları Külter’in gözaltına alındığını dillendirdiler.

1990’lı yıllara dönülmesine izin vermemek, gözaltında kayıplarla etkin şekilde müdahale etmek elimizdedir.

Devlet ve hükümet yetkilileri, “hukuk devleti” iddiasına sahipseniz, Külter’i bulmak zorundasınız. Hurşit Külter’le ilgili en kısa zaman dilimi içinde ailesine ve kamuoyuna doyurucu bilgi verilmek ile yükümlüsünüz. 03.09.2016

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir