Halkımız, siyasetimiz bu badireyi de atlayacaktır!

Halkımız, halklarımız bu sabah, başarısız askeri darbe sonrasında devreye sokulan sivil darbenin yeni bir saldırısıyla yüzleşti. Bu kez halkın seçilmiş vekilleri gözaltına alındılar. HDP Eş Genel Başkanları ve 10’u aşkın vekil evlerinde ya da yolda gözaltına alındılar. Eş Genel başkanlar dahil vekillerin çoğunluğu, tam bir siyasi kararla ve önceden hazırlanmış uyduruk gerekçelerle alelacele tutuklandılar. İktidara sormak gerekiyor; aceleniz ve korkunuz ne?

HDP’li vekiller ne yaptılar? Hırsızlık, dolandırıcılık, yüz kızartıcı bir şey mi yaptılar? Hayır! Adam mı öldürdüler? Hayır! Yasalara göre kurulmuş Partilerinin program ve kararları gereği sivil siyaset yaptılar. OHAl rejiminde kararnamelerle toplumu yönetmeye çalışan ırkçı rejim ve AKP iktidarının polis devleti despotizmine boyun eğmediler. Hepsi bundan ibaret! Boyun eğmedikleri için gözaltına alındılar, tutuklandılar.

İktidar olmak ile yönetmek farklı şeylerdir. Yönetmek ile polis devleti zorbalığıyla toplumu zapturapt altına almak da farklı şeylerdir. AKP ve Saray, epey bir zamandan beri başta halkımızın siyasal dinamikleri olmak üzere tüm muhalif dinamikleri polis devleti zorbalığıyla susturma peşindedir. Başbakan Yıldırım’ın, “devlet millete değil, kendisine olağanüstü hal ilan etmiştir” demesine bakmayın icraatıyla OHAL başından beri polis devleti zorbalığı eşliğinde halkımıza, halklarımıza karşı uygulanmış, uygulanıyor.

Halkın, halkların iradesiyle seçilen vekiller derhal serbest bırakılmalıdır.

Polis devleti uygulamalarına, Evren faşizmini aratmayan polis devleti uygulamalarına hayır diyoruz! Halkımızı buna karşı mücadeleye çağırıyoruz. Bu zorlu süreçte halklarımızın dayanışma günüdür. 04.11.2016

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir