Küba halkının, Dünya halklarının ve uluslar arası komünist hareketin başı sağ olsun.

Castro dava arkadaşı Che ve yoldaşları sadece Küba devriminin liderleri değil aynı zamanda dünya halklarının sevgilileriydi. Öyle de kalacaklardır.

Castro, Che ve dava arkadaşları, Marksist Leninisttiler.  Onlar; SSCB, Çin, Doğu Avrupa ve Afrika devrimci deneylerini dikkatle incelediler, bu devrimlerden alacaklarını aldılar ama asla bire bir herhangi birini tekrarlamadan kendileri oldular. Kendileri olabildikleri için de taş üstüne taş koyarak tarihe not düştüler.

Castro, Che ve Küba devriminin sayısız adsız kahramanları olarak onlar, “Küba’yı yeniden halkına verenlerdi.” Küba halkı, işçileri, gençleri ve kadınları asla onları unutmayacak!

Castro ve Che söylemin çok ötesinde militan enternasyonalist kadrolardı. Che Küba devriminin ardından elde silah diğer Latin Amerika ülkelerine devrimci mücadele için gitmiş ve Bolivya da 9 Ekim 1967’de şehit düşmüşken; Küba lideri olarak Castro L. Amerika, Afrika, Asya ülkelerinin antiemperyalist, antikapitalist ulusal kurtuluş ve sosyalizm mücadeleleriyle militan dayanışmayı sürdürdü.

Güle güle Castro yoldaş! Seni unutmayacağız!

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir