Genel Başkanımız Sinan Çiftyürek, yürütme kurulundan üyelerimiz ve Amed il örgütünüzün bulunduğu bir ekip Amed sokaklarında halkla buluştu. 16 Nisan’da yapılacak referandumda neden HAYIR dediğimizi halka yüz yüze ve dağıtığımız HAYIR broşürleriyle anlatmaya çalıştık.

Ofis semti halk pazarında; AKP iktidarının eseri olan Sur, Nusaybin, Şırnak, Cizre, Suruç, Roboski, Ankara 10 Ekim, Antep ve Reyhanlı katliamlarının hesabını sorabilmek için Referandum’da HAYIR dememiz gerektiğini söyledik.
Yine AKP döneminde işlenen Tahir Elçi ve Hrant Dink gibi siyasi cinayetlerin hesabını sorabilmemiz için HAYIR dememiz gerektiğini söyledik.
Ve tabiî ki Soma ve Şirvan’daki katliamları ‘iş kazası’ gibi göstermeye çalışan iktidardan hesap sorabilmek için HAYIR diyoruz dedik.

HAYIR broşürlerini dağıtırken aynı zamanda da esnaf ve halkla güncel konular üzerinde sohbet ederken polisin “yasaktır” engeliyle karşılaşıldı. Emniyet yetkilileri “izin almadınız dağıtamazsınız” tutumuna karşılık Genel Başkanımız ve yoldaşlarımızın itirazı ve diğer yoldaşların polisi dikkate almayarak broşür dağıtımına devam ettiler. Polis bu kez de Konuk Evi civarında halkla buluşmamızı engellemeye çalıştı. Yarım saat süren bir bekleyiş ve tartışmanın ardından nihayet broşür dağıtımının önündeki polis engeli ortadan kalktı ve iki ekip birleşerek Koşuyolu parkına doğru dağıtım ve propaganda sürdürüldü.

Koşulyolu Parkı’nda verilen molanın ardından yakılıp yıkılan Sur içine giderek orada dağıtım sürdürüldü ve Hasanpaşa Hanı’nda son bildiriler dağıtılarak dağıtım tamamlandı.
Bildiri dağıtımı sırasında ÖSP kadroları halkla referandum üzerine sohbet ederken halktan ilginç, yaratıcı yorum ve tepkiler alındı. Halk propagandaya eşlik ederek zenginlik de kattı. Polis engeli sırasında iki ayrı yerde durdurulan ÖSP kadrolarıyla halk polislerin yanında bildirileri alıp dağıtarak tepki ve dayanışmayı gösterdi. Pazarda dağıtırken basın ekibinin röportajı ise sesimizin duyurulmasında ayrıca önemliydi.

Halkla buluşmadan görüntüler, fotoğrafın üzerine tıklayınız.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir