14 Nisan halkımızın büyük trajedisinin simgesel günüdür. O gün, hepimiz olduğumuz her yerde Enfal şehitleri şahsında tüm Kürdistan ve Dünya soykırım şehitlerinin anıları önünde saygı duruşuna kalkalım.

O gün, Enfal/Halepçe katliam ve soykırımın şahsında tüm katliamları, soykırımları lanetleyelim.

14 Nisan tarihi, 1986-89 yılları arasında Irak ırkçı BAAS rejimimin Kürt halkına karşı sürdürdüğü katliam-soykırım, kitlesel göç ve yıkımın adıdır. Saddam rejiminin harekâtın adını Enfal yani Arapçada savaş ganimetleri koyması da tesadüf değil bilinçlidir. Zira Enfal Harekâtı boyunca; 183 bin civarında insanın katledildiği, 4 bin civarında köyün yakılıp yıkıldığı, 1 milyon civarında insanın göçe zorlandığı katliamlar serisidir ki son halkası 16 Mart Halepçe soykırımıdır.

Her parça da az çok benzer katliam ve soykırımları yaşayan halkımız tam da bunun içindir ki her yerde barıştan, demokrasiden, demokratik çözümden söz eder.

Enfalleri lanetliyoruz! Halkımız bir daha yaşamasın, dünya halkları bir daha yaşamasın diye Kürdistan ve Dünya da, barış ile özgürlük mücadelesini yükseltelim. 13.04.2017

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir