Halka ve emeğe adanmış üç yiğit yoldaşımızı 38. yılında da unutmayarak, bizlere miras bıraktığı ulusal ve toplumsal mücadele bayrağını alanlarda dalgalandırmaya devam edeceğiz!

13 Mart 1982’de İzmir Buca’da 20’li yaşlarındaki üç genç komünist işçi yoldaşımız idamla yargılanmakta!

İzmir Sıkıyönetim 1 Numaralı Askeri Mahkemesi yargıçları yeni bir görevi daha yerine getireceklerinin keyfi içinde yerlerini alırlarken duruşmaya;

1956 doğumlu Seyit Konuk

1957 doğumlu İbrahim Ethem Coşkun

1960 doğumlu Necati Vardar da duruşmadaki yerlerini almışlardır.

Seyit Konuk; Tokat doğumlu, TARİŞ Üzüm İşletmelerinde işçi ve sendikacı.

Necati Vardar; Boşnak, BMC ve TARİŞ Üzüm İşletmelerinde çalıştı.

İbrahim Ethem Coşkun da; Antepli, Birleşik Maden-İş Sendikası kurucusu ve başkanı.

Seyit Konuk oturduğu yerden ayağa kalkarak mahkeme heyetine, yoldaşlarına, avukat ve dinleyicilere hitaben; “Bugün 1 Mayıs. Bugün dünya işçi sınıfının ve emekçilerinin, dayanışma birlik ve mücadele günü olan 1 Mayıs. Sizleri tüm devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum dediğinde salonda herkes ayağa kalkar. Bu şaşkınlıkla mahkeme heyeti de ayağa kalkar ve saygı duruşuna geçer. Seyit yoldaş, “Yaşasın 1 Mayıs. Yaşasın proletarya enternasyonalizmi” dedikten sonra üçü birlikte Enternasyonal marşını söylemeye başlarlar. Cüppeli cellatlar şaşkınlık içindedirler!

Çünkü onlar; bulundukları ortama, içinde bulundukları duruma rağmen her hal ve şartlarda uğruna mücadele ettikleri değerler adına örgütle davranmayı unutmayan bilinci içinde sorumluluğunu yerine getirmesini bilen komünistlerdi.

Yargılandıkları burjuva mahkemesi bile onların işçi-emekçi sınıf iktidarı temelinde sosyalizm hedefiyle davranan örgütlü birer komünistler olduklarını “Mahkememizin başından sonuna kadar en küçük bir pişmanlık dahi duymadıklarını… mahkeme safhalarında hiçbir tereddüde yer vermeksizin kendilerini Marksist-Leninist bir düzen kurmak için, var olan devleti yıkmayı istediklerini”sözleriyle kayıt altına alarak tescil etmiştir!

Halka ve emeğe adanmış üç yiğit yoldaşımızı 38. yılında da unutmayarak, bizlere miras bıraktığı ulusal ve toplumsal mücadele bayrağını alanlarda dalgalandırmaya devam edeceğiz!

KÜRDİSTAN KOMÜNİST PARTİSİ – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir